Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η δύναμη των τροφών

Γειά σας κορίτσια!

Στο σημερινό post θα μιλήσουμε λίγο για την διατροφή. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται, ευτυχώς, στις δυτικές υπερκαταναλωτικές κοινωνίες μια στροφή προς την υγιεινή διατροφή. Και λέω στις δυτικές γιατί σε αυτές είχαμε την "βασιλεία" των junk food" και των επεξεργασμένων τροφών. Μετά την έξαρση των βιολογικών προϊόντων, που πολύ αμφισβητείται πια και η προέλευσή τους, βλέπουμε μια τάση προς τις "αποτοξινώσεις" και τις "υγιεινές διατροφές"! 
Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πια την δύναμη των φυσικών "υπερτροφών" στο σώμα μας και γενικότερα στην υγεία μας.
Φυσικές υπερτροφές βέβαια, δεν είναι άλλες από τα αγνά υλικά που μας δίνει απλόχερα η φύση και που τόσο ευεργετούν τον οργανισμό μας.
Τα καλύτερα φάρμακα άλλωστε τα παράγει η φύση!
Κάθε καρπός της φύσης που μας δίνεται απλόχερα, προσφέρει και σημαντικά θρεπτικά συστατικά και άμυνες για κάθε σημείο του σώματός μας!
Δείτε παρακάτω μερικά και θαυμάστε το πως η φύση προνοεί για εμάς!


ΚΑΡΟΤΟ

Ένα καρότο κομμένο εγκάρσια μοιάζει με την ίριδα του ματιού μας. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όραση και βοηθούν στην καλύτερη αιμάτωση και κυκλοφορία γύρω από τα μάτια.
ΝΤΟΜΑΤΑ

Εάν κόψουμε μια ντομάτα θα δούμε ότι χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια, σε 4 κοιλιές. Το ίδιο και η καρδιά μας. Έχει 4 χώρους και είναι κόκκινη. Η ντομάτα περιέχει lycopine, το οποίο βοηθάει στον καθαρισμό του αίματος, και άρα στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
ΚΑΡΥΔΙ

όταν σπάτε ένα καρύδι από το σκληρό του τσόφλι, σαν τι σας μοιάζει το εσωτερικό του; Σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καρυδιών βοηθάει να αναπτυχθούν περισσότερες από 3 δωδεκάδες νευροδιαβιβαστών, κάτι που σημαίνει καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.
ΦΑΣΟΛΙΑ

Ένα φασολάκι δεν σας φέρνει στο μυαλό το σχήμα του νεφρού; Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση φασολιών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών μας, ενώ τα διατηρεί υγιή.
ΣΕΛΙΝΟ

Το σέλινο μοιάζει με τα κόκαλα. Και πραγματικά η κατανάλωση του μεταξύ άλλων κάνει πολύ καλό στα οστά. Για παράδειγμα το οστό αποτελείται μεταξύ άλλων από νάτριο κατά 23%, όσο ακριβώς έχει και το σέλινο.
ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΑΧΛΑΔΙΑ

Και τα 3 αυτά μοιάζουν σαν την μήτρα. Και πραγματικά εκεί κάνουν το περισσότερο καλό. Έρευνα έδειξε ότι αν μια γυναίκα τρώει 1 αβοκάντο την εβδομάδα, αυτό δίνει ισορροπία στις ορμόνες, και βοηθάει στην κύηση, ενώ είναι αποτρεπτικό για τον καρκίνο του τραχήλου. Και μια λεπτομέρεια: Για να αναπτυχθεί ένα αβοκάντο από άνθος σε καρπό, χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες...
ΣΥΚΑ

Αντίθετα με το αβοκάντο, τα σύκα είναι ιδανικά για τους άνδρες. Εάν κόψουμε ένα σύκο στη μέση, μοιάζει με όρχι και μάλιστα το εσωτερικό του με σπερματοζωάρια. Πραγματικά το σύκο στην αρχαιότητα διδόταν για να θεραπεύσει την ανδρική στειρότητα, ενώ η κατανάλωση του αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Αν αναρωτιέστε με τι μοιάζουν σας λέμε ότι μοιάζουν με το πάγκρεας. Η κατανάλωση τους μπορεί να ισορροπήσει τον γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 

Είναι ακριβώς σαν μικρογραφία του γυναικείου στήθους. Τα πορτοκάλια βοηθούν στην υγεία του στήθους και στην κυκλοφορία της λέμφου.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 

Με λίγο φαντασία μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματος. Η κατανάλωση τους βοηθάει στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών από το σώμα. Τα κρεμμύδια παράγουν δάκρυα που καθαρίζουν τα επιθηλιακά στρώματα των ματιών.

Εσείς γνωρίζετε πώς η κάθε τροφή βοηθά και διαφορετικό όργανο στο σώμα; 
Πόσο σημαντική τελικά είναι η ποικιλία στα φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό διαιτολόγιο μας!!

Εσείς πόσο υγιεινά τρώτε; 
Φροντίζετε να υπάρχει ποικιλία στην διατροφή σας;
Η μεσογειακή διατροφή είναι αναγνωρισμένη ως μία από τις καλύτερες και διατροφές παγκοσμίως. Την ακολουθείτε;  

Φιλιά!





1 σχόλιο:

  1. καλά... έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!!!!!!! Πότε δεν είχα κάτσει να παρατηρήσω έτσι τις τροφές και να τις παρομοιάσω με το ανθρώπινο σώμα…! Τέλειο post! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή