Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ροζ Οκτώβριος: Παγκόσμιος μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού


Το ξέρετε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, που προσβάλει κυρίως τις ηλικίες 40-65; Παρόλο που αποτελεί αιτία μεγάλων ποσοστών θνησιμότητας σε αυτές τις ηλικίες, εάν διαγνωστεί εγκαίρως, σε αρχικό στάδιο, μπορεί να θεραπευτεί πλήρως

Στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσή του έχει αφιερωθεί παγκοσμίως ένας ολόκληρος μήνας. Ο ροζ μήνας όπως έχει πια καθιερωθεί! Όλο τον μήνα βλέπουμε πάρα πολλές δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης από επιχειρήσεις και διάφορους οργανισμούς, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών πάνω στην έγκαιρη πρόβλεψη και στην σπουδαιότητα της συστηματικής εξέτασης ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών. 

Ο καρκίνος του μαστού όμως δεν αφορά μόνο αυτές τις ηλικίες, αλλά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Και επειδή η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και σημαντική, είναι καλό να προσφέρει στον εαυτό της 2 λεπτά κάθε μήνα για συστηματική αυτοεξέταση του στήθους της. Έτσι εάν παρατηρήσει κάτι παράξενο, θα μπορέσει να γίνει έγκαιρη διάγνωση και να χαρίσει στον εαυτό της μια πιο ήπια θεραπεία αλλά και κερδίσει περισσότερα χρόνια με την οικογένειά της και τους ανθρώπους που αγαπά!

Η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση είναι δώρα ανεκτίμητα κατά την πορεία μιας τέτοιας νόσου. Δώρα που σώζουν πολλές ζωές! Την δική σου, την δική μου, της μαμάς μας, της γιαγιάς μας, της αδερφής μας, της θείας, της ξαδέλφης, της φίλης, της συναδέλφου, της γειτόνισσας....όλων... Η νόσος δεν κάνει διακρίσεις... 

Γι' αυτό και το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης είναι τόσο σημαντικό και το έχουν αγκαλιάσει τόσοι οργανισμοί προσφέροντας εκστρατείες ενημέρωσης παγκοσμίως αλλά και σημαντική βοήθεια και στήριξη στους ήδη πάσχοντες.

Κάποιες πολύ γνωστές εκστρατείες ενημέρωσης είναι αυτές του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ"

 
της AVON

της ESTEE LAUDER
Για την ενίσχυση του έργου όλων αυτών των συλλόγων και εταιριών κάθε χρόνο πωλούνται διάφορα προϊόντα χαρακτηριστικά της ευαισθητοποίησης επί του θέματος.

Ας βάλουμε στην ζωή μας την εξέταση κάθε χρόνο!
Ας χαρίσουμε στους αγαπημένους μας "εμάς" για πολλά ακόμα χρόνια!


Πολλά φιλιά!



1 σχόλιο: